A receptre Veránál bukkantam és mivel pont tegnap vettem kölest muszáj volt kipróbálnom. Annyira jól sikerült, hogy a férjem nem vette észre, hogy nem túróból van:-)
Hozzávalók:
- 15 dkg köles (ha lehet, akkor éjszakára áztassuk be)
- 6 dkg búzadara
- 8 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0.7 liter tej
- 2 ek. margarin
- kb 10 dkg eper
- zsemlemorzsa
- olaj
- tejföl
Elkészítés:
A tejet felmelegítem, majd belerakom a leszűrt kölest és a cukrokat. Amikor már majdnem teljesen puha a köles, hozzáadom a búzadarát és a margarint és készre főzöm. Majd lefedem amíg kézmelegre hűl. Vizes kézzel gombócokat formálok belőle, a közepükbe pedig epret teszek. A zsemlemorzsát megpirítom, a gombócokat pedig megforgatom benne. Tálalás előtt tejfölt teszek a tetejére.
6 megjegyzés:
Azt hittem, savanyítod valamivel a kölest, hogy "túrósabb" legyen. A férjed nem nagyon érzékeny az ízekre ;)
Igen, ehhez én is mindig használok egy kis szójajoghurtot, hogy meglegyen a "feeling" :o)
Múltkor az én férjem a kapros-"túrós" lepényre hitte azt, hogy túróból van. Pedig elég érzékeny az ízekre :))
Nekünk így is megvolt a feeeling, bár most jutott eszembe, hogy a citromot kihagytam:-)))))
Nagyon jól néz ki.
Azt hiszem, most már nekem is ki kéne próbálnom ezt a túrógombócot.
Nagggyon fincsi volt!Marcinak is bejött!És tényleg nagyon hasonlít az eredetire:)
Megjegyzés küldése