2009. július 7., kedd

Cukkínifasírt


Pár napra elutaztunk és mire hazaértünk pár igencsak méretes cukkíni várt a kertben. Régóta szerettem volna már fasírtot csinálni cukkíniből, de valahogy soha nem volt itthon annyi, hogy elég legyen egy fasírozotthoz. Most viszont a kertecskémnek köszönhetően úszunk a cukkíniben.

Hozzávalók 20 db-hoz

1 db jó nagy v. két kisebb cukkíni-2 gerezd fokhagyma 1 tojás- zsemlemorzsa(amennyit felvesz)-zöldséges fűszersó-só

Elkészítés:

A cukkínit megmosom, hosszában ketté vágom és kiskanállal kikanalazom a magos részt. Kis lukú reszelőn lereszelem, sózom és kb 20 percet állni hagyom, hogy kieressze a levét. Jó alaposan kinyomkodom, belereszelem a fokhagymát, beleütöm a tojást, fűszerezem és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá amennyit felvesz. Kis pogácsákat formázok belőle és forró olajban aranybarnára sütöm.

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez nagyon finomnak néz ki! Bevallom, én még soha nem készítettem, pont azért, amit említettél. És a kertemben sincs.

Bettyó és Maya írta...

Küldök párat szivesen:-)

Wise Lady írta...

Jó lenne! El is fogadnám :)))