2009. július 29., szerda

Fiadone

Egy igen finom és nagyon könnyel elkészíthető Korzikai édesség. Eredetileg brocciutból készül. A brocciut egy náluk nemzeti eledelnek számító friss juhsajt, amit sósan és édesen egyaránt felhasználnak. Ez a tejtermék amit a korzikai sajtok királyának is neveznek, állítólag az itt született Bonaparte Napóleon édesanyjának kedvenc étele volt.
Hozzávalók:
-6 db tojás-25 dkg cukor(nád)- 1 cs vaníliás cukor- 50 dkg ricotta (nálam 25 dkg túró-25dkg ricotta)-2 db citrom héja-fél citrom leve-2 ek liszt-1 csipet só- vaj a formához
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat felverem a kétféle cukorral. Hozzáadom a citromhéjat, a citromlevet, a lisztet, a sót, a túrót, a ricottát és simára keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan a masszába keverem. A másszát beleöntöm egy kivajazott 28 cm átmérőjű sütőformába és 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütöm. Akkor készült el, ha a teteje szép aranybarnára sült.
Nehézség: egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc
Árkategória:drágább Kb 2000 ft

6 megjegyzés:

mayertimi írta...

Juj ez istenien hangzik, nagyon finom is lehet! Ügyes vagy!

Ági írta...

Szia, tetszik nekem ez a süti, de eddigi találkozásaim a ricottával nem voltak túl emlékezetesek. Szerinted működne egészen sima túróval, esetleg friss sajttal?

Bettyó és Maya írta...

Szia Ágianyu!
Sima túróból már csináltam és nagyon finom volt. Szerintem a sajt is megér egy próbát.:-)

Wise Lady írta...

Nagyon jó recept!
A fotód is remek lett, hangulata van.

kriszta80 írta...

Kicsit meg késve ugyan de köszönöm a dijjat.Bent a fözös blogomban. Most már remélhetöleg sikerül be hozni a lemaradásom.

Adrienn írta...

Szia! Tudom hogy kicsit régi recept, de esetleg valaki megtudná mondani hogy hol lehet ricottát kapni?^^