Ezzel a tésztával kb négy éve találkoztam először. Moncsi barátnőm készítette el nekem barátságunk legelején. Én most annyit változtattam rajta, hogy beraktam a sütőbe is. Eredetileg nem kell.
Hozzávalók 4 személyre
1 tonhal konzerv-1 darabolt paradicsom konzerv-1 hagyma-10-15 dkg reszelt mozarella-oregano-bazsalikom-só-3/4 zacskó tészta
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Közben a kockára vágott hagymát a tonhal olaján megfonnyasztom. Hozzáadom a tonhalat, kicsit pirítom, majd beleöntöm a paradicsomot. Fűszerezem a sóval, oreganoval, bazsalikommal. Pár percig főzöm, majd tűzálló tálba rakom, megszórom a tetejét a sajttal és 180 fokon kb 20 percig sütöm.
Ha nem rakjuk be a sütőbe, akkor a forró szószba keverjük bele a sajtot.
Elkészítési idő: Ha nem sütjük 20 perc ha igen akkor 40
Nehézség: egyszerű
Árkalkuláció: olcsó
Tészta 250 ft-paradicsom konzerv 250 ft-tonhal 200 ft-sajt 250
Összesen:950ft 237/fő
3 megjegyzés:
Imádom a tonhalas tésztát, de én a tejszínes változatot. Olyat ettél már?
Még Melinda barátnőmtől tanultam (Brúnó-Samu anyukája) és isteni. Majd csinálok egyszer neked kóstolót :-)))))))
kimaradt a fekete olivabogyó!:)
Hmmmm guszta...
Megjegyzés küldése