2010. március 10., szerda

Lencsesaláta mozzarellával és paradicsommal


Hozzávalók, kb 4 személyre: 20 dkg lencse- 1 cs mozzarella sajt- 8-10 db koktélparadicsom- 1 kisebb fej lilahagyma- apróra vágott petrezselyem- fél dl olivaolaj- 1 1/2 ek ecet- só-bors- babérlevél- 1 fej hagyma a főzéshez.
Elkészítés: A lencsét legalább két órára beáztatom, majd babérlevéllel, hagymával és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Míg fő a lencse, addig a hagymát összevágom és összekeverem a só-ecet-olivaolaj- örölt bors keverékével, majd hozzákeverem a már leszűrt kihűlt lencséhez. A paradicsomokat negyedbe vágom, a mozzarellát kockára és ezt is hozzáadom a lencséhez. A tetejét megszórom petrezselyemmel. Pár órára hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek, majd jóízűen megeszem:-)

6 megjegyzés:

Edó írta...

Regota szeretnek lencsesalit kesziteni,ez nagyon jol hangzik,vittem is a recit!Koszi:)

Bianka írta...

De jó, hogy ne csak szilveszterkkor kerüljön lencse az asztalra ;)
Nagyon jól néz ki

Bettyó és Maya írta...

Edó! Remélem legalább annyira ízleni fog mint nekünk!!!

Bettyó és Maya írta...

Bianka!
Én nagyon szeretem a lencsét így évközben is gyakran eszem:-)

Ami írta...

Húú, ez nagyon jól néz ki! ki lesz próbálva :)

Kata írta...

Ez finom volt egy kis cheezly - vel :o) Köszi!