2010. május 11., kedd

Tejszínes eperkrémleves túróhab galuskával


Hozzávalók a leveshez:
-750 g eper
-4 dl tejszín (most növényi volt itthon)
-3 dl tej
-10 dkg cukor (nád)
Elkészítés:
Az a jó ebben a levesben, hogy nem kell főzni és az epreket sem kell feldarabolni. Mindössze annyi dolgunk van, hogy a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, majd tálalásig a hűtőben csücsültessük. Az ízélmény az pedig úgy gondolom megér egy próbát mindenkinek:-)
Hozzávalók a túróhab galuskához: (ez itt dupla adaghoz való, de ennyi leveshez kell is)
-250 g túró
-45 g búzadara
-1 nagy csipet só
-1 tojás
Elkészítés:
A túrót áttöröm, majd hozzáadom a sót, a tojás sárgáját és a búzadarát. Alaposan összekeverem, majd óvatosan hozzáadom a keményre felvert tojásfehérjét. Aztán kb fél órára berakom a hűtőbe pihenni. Sós forrásban levő vízbe, mokkáskanál segítségével kiszaggatom a galuskákat és megfőzöm. Tálaláskor tetszőleges mennyiségű galuskát rakok a levesbe. Mi jól teleraktuk a levesünket:-)

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta. Túrohabos g. még nem is ettem

Bettyó és Maya írta...

én sem ettem még soha ilyen galuskát, de nagyon fini volt a levessel:-)
Más levesbe is simán el tudom képzelni.

Timi és Blanka írta...

Jól néz ki :-))

tegnap megcsináltam a zabos sütidet, írtam is hozzá :-)