2009. július 1., szerda

Töltött csillagtök

Vére megérett a kertecskémben életem első patiszonja. Ez az első év, hogy patiszont is ültettem . Valahogy soha nem állt közel a szívemhez ez a zöldség. Nem is tudtam, hogy mit készítsek belőle, ezért egy napig csak nézegettem és gyönyörködtem benne. Nem akartam kirántani, vagy bármi olyan dolgot készíteni belőle ahol elveszíti a formáját. Mégiscsak Ő az első. Ezért döntöttem úgy, hogy megtöltöm. Jól ugyan nem laktunk vele. Inkább csak kóstolónak volt jó, de legalább megtudtam, hogy jó választás volt patiszont ültetni. Már epedve várom a következő tököcskéket.
Hozzávalók most egy személyre:
-1 patiszon1 fej gomba-negyed zacskó gyors rizs- 2 szál újhagyma-fél marék kukorica- 1 ek tejföl- kevés olaj- kotányi grill fűszer zöldségekhez-kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A patiszon kalapját levágom, a belső magos részt pedig kikanalazom. A rizst megfőzöm. Amíg fől, addig a nagyon apróra vágott gombát, a felkarikázott hagymát és a kukoricát kevés olajon megfonnyasztom. Ha kész a rizs, hozzáadom és kb 2-3 percig együtt pirítom. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a tejfölt és megtöltöm vele a tököt. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, meglocsolom olivaolajjal és belerakom a patisszont. A kalapját pedig mellé. Alufóliával letakarom és 180 fokos sütőben kb egy órát sütöm. Közben persze néha megszurkálom, hogy elég puha- e már. Amikor kellőképpen megpuhult leveszem az alufóliát, megszórom sajttal a tetejét és visszarakom a sütőbe amíg szép pirosra nem sül a sajt.




3 megjegyzés:

kriszta80 írta...

Szia!
Szóval miotta elkezdted ezt a blogot azotta olvaslak s hihetetlen finom inycsiklandozó hamikat csinálsz .Amit emailbe küldtél meg is csináltam bár én tettem mellé kevés csirke húsit is. Én is bele kezdtem egy fözős blogba ha van kedved kukk be.
http://krisztagasztro.freeblog.hu/
Ja és kilinkellek az oldalamon ha nem gond.

Wise Lady írta...

Ez nagyon finom töltelék volt, ahogy nézem.
A saját termés egyébként is jobban ízlik az embernek:D

Wise Lady írta...

Meglepetés neked nálam:)