2009. szeptember 24., csütörtök

Gabonagömböcös tészta

Immár négy éve, hogy nem eszem húst, de szerencsére még mindig tartogat újdonságokat számomra a vegetarianus konyha. A gabonagömböc hús helyettesítésére szolgál. Pont úgy néz ki mint a kötözött sonka csak éppen hús nincsen benne.Búzalisztből, vízből, fűszerekből és szójaszószból készül. Szerintem nagyon finom. Ezt az ételt a barátnőm ajánlotta. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel.
Hozzávalók:
1 gabonagömböc-1 doboz növényi tejszín-fél cs. spagetti tészta-1 kis doboz tejföl-kevés só
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízbe felrakom főni. A gabonagömböcöt kockára vágom. Egy közepes tepsit kivajazok, belerakom a kifőtt tésztát és összekeverem a gömböccel . Tetejére tejfölt teszek. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

4 megjegyzés:

Marcipán és Frutti írta...

Szerintem a tésztát ne a gömböccel és a sonkával keverd öddze,mert akkor Pingvin bácsié lesz:)A link meg nem müxik:(

Wise Lady írta...

Igen, a képek se látszanak.
A gömböc izgalmasan hangzik. Azt úgy veszed, vagy te készíted azt is?

Timi és Blanka írta...

2 adagot csinálsz külön? Sonkásat is és a gömböcöset is? Mert ha nem akkor lesz benne hús? Az nem baj??? :-)))
Egyébként jól hangzik, megkóstolnám ... ha csinálnál:-))))))))

Bettyó és Maya írta...

Sziasztok!
Moncs a linket javítottam. most már műxik:-)
Whise Lady:
A gömböcöt bioboltban veszem. Szerencsére tőlünk pár utcára van egy bionagyker így nem olyan drága.A 25 dkg-s kb 450 ft.Nálam látszanak a képek. Van még valaki aki nem látja?
Timike:Egy adagot csinálok és csak gömböc van benne sonka nincsen.Javítom is a címet mert tényleg félreérthető:-)