2010. március 13., szombat

Vakondtúrás torta sütés nélkül


A nők lapja konyha márciusi számában bukkantam erre a tortára. A receptet némileg átalakítottam, mert nem volt kedvem piskótát sütni.
A tészta hozzávalói: 250g kakaós keksz- 12-15 dkg olvasztott margarin
A krémhez: 500g túró- 1 citrom reszelt héja-2 dl habtejszín- 2 cs vaníliáscukor- 8-10 dkg porcukor- 80 g zselatin fix- gyümölcs (nálam málna)
Elkészítés: A kekszet ledarálom és az olvasztott margarinnal összekeverem, majd félrerakom. A tejszínt a zselatinnak kemény habbá verem. Egy másik tálban jól elkeverem a túrót, a citrom héját és a kétféle cukrot, majd a habot is beledolgozom. Egy tetszés szerinti tálat, vagy sütőformát alufóliával kibélelek és beleöntöm a túrós tölteléket. Egyenletesen belenyomkodom, a tetejére pedig sűrűn elhelyezem a málnaszemeket. Végül, a darált keksz egy részét rámorzsolom a málnás rétegre és ellapogatom. Ez lesz a torta alja. Kb 2 órára hűtőbe rakom. Tálalás előtt óvatosan tányérra borítom, a tetejére pedig rámorzsolom a maradék kekszet.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Fantasztikus :)

Wise Lady írta...

Jó lett!

Jade írta...

Nagyon tetszik nekem is!

Moha írta...

Ügyes vagy és milyen jól megúsztad a sütést is!

Claudia írta...

Először, a kép alapján azt hittem, hogy a kész vakondtúrás sütit készítetted el. De örülök, hogy elolvastam, mert nagyon-nagyon finom lehet, imádom az összes hozzávalót. Szóval köszi, biztos elkészítem!

vfeuer írta...

ez hany szemelyes adag kb?

Bettyó és Maya írta...

hú.kb 10-12. Azért nem tudom pontosan mer mi ketten ettűk meg:-)

Vicuska írta...

Ötletes, mutatós!