2010. január 28., csütörtök

Sajtos brokkoli, gombával és répával tepsiben sütve


Az étel neve, nagyjából el is árulja az elkészítését. Rém egyszerű, gyors és finom is.

Hozzávalók: Egy fej brokkoli- 25 dkg gomba- 3-4 szál sárgarépa-1 leveskocka-ételízesítő-1 nagy doboz tejföl- 1 tubus natúr krémsajt- só

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedve 1 leveskockával felrakom főzni. Nem kell sokáig, pár perc elég neki. A répát karikára vágom és vajon elkezdem párolni. Pár perc elteltével hozzáadom a felszeletelt gombát az ételízesítőt. Fedő alatt addig párolom, míg a répa félig megpuhul. Ha ez kész egy kivajazott tűzálló tálba rakom a zöldségeket. A tejfölt összekeverem a krémsajttal, kevés, sóval majd ráöntöm a zöldségekre . Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm. Főételnek és köretnek is lehet fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: