Mert gombócból sohasem elég:-)
A leves hozzávalói: 1 fej hagyma- 3 közepes szem burgonya- 3 szál sárgarépa- petrezselyem-ételízesítő-1 ek pirospaprika- 1 nagy dobozos tejföl-a gombóchoz való burgonya főzőleve
A gombóc hozzávalói: 40 dkg burgonya- 15 dkg liszt-1 tojás-só- kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés:Érdemes a gombóccal kezdeni, mert a burgonya főzőleve lesz a leves leve. A felkockázott burgonyát, enyhén sós vízbe megfőzöm. Nyugodtan használjunk a szokásosnál több vizet, igy nem kell vízzel pótolni a leves levét. Ha megfőtt, a levét tegyük félre a burgonyát pedig krumplinyomóval törjük össze, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a burgonya addig elkészítem a levest. A hagymát apró kockára vágyom, majd olajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm a burgonya főzőlevével. Belerakom a felkockázott sárgarépát és burgonyát, majd visszarakom a tűzre. Ételízesítővel sóval, petrezselyemmel ízesítem. Közben elkészítem a gombócokat. A kihűlt burgonyához hozzáadom a lisztet, tojást, sót ,szerecsendiót és összegyúrom. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és félre rakom. Ha a levesben megpuhultak a zöldségek, kiveszek a levéből egy keveset és elkeverem a tejföllel. Azután a tejfölt óvatosan a levesbe csurgatom. Ha felforrt, beledobom a gombócokat. Miután feljöttek a leves tetejére, még kb 5 percig főzöm.
Elkészítési idő kb 40 perc
Árkategória, olcsó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon finom lett a leves!Köszönöm a receptet!
Megjegyzés küldése