2010. április 16., péntek

Mindent bele köles


Vagyis maradékok feldolgozása. A tegnapi kölespudingból maradt köles. A tegnapelőtti pízzáról meg kukorica, cukkini és gomba. Kicsit még szétnéztem a hűtőben és issteni ebédet kreáltam:-)
Hozzávalók:
-1 bögre köles
-1 fej hagyma
-1/2 cukkini
-1/2 padlizsán
-1-2 gerezd fokhagyma
-gomba
-szójavirsli
-1 db aprított paradicsom konzerv
-só
-oregánó
-bazsalikom
-sajt (nálam mozzarela)
Elkészítés:
A kölest kétszeres mennyiségű sós vizben megfőzöm, majd lefedve pihentetem. Közben a zöldségeket felkockázom. A hagymát olivaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a többi zölséget és a kinyomott fokhagymát is. Fűszerezem és összepárolom. Hozzádom a paradicsomkonzervet és még 10 pecig főzöm. Hozzáadom a megfőtt kölest és a felkarikázott virslit és összerottyantom. Tálalás előtt felkockázott vagy reszelt sajtot teszek rá. Olyan jól sikerült, hogy nehezen jutottunk közös nevezőre a férjemmel, hogy ki egye megy az utolsó adagot:-) ( Én nyertem)

-

2 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

Mindig ezek a mindentbele kaják a legfinomabbak:)

Bridge írta...

Biztosan finom lehetett. :) Múlt héten csináltam én is, csak zöldbabbal. De a paradicsomot belekeverni lehet, hogy jobb ötlet lesz.