Hozzávalók: Mennyiségeket nem írok. mert tepsi függő
Burgonya -trappista sajt- alma-tejszin- tejföl- tojás-só
Elkészítés: A krumplit megmosom és héjastól megfőzöm. Amíg fől addig a tojást oda rakom főni, vékony karikára szeletelem az almát és a sajtot is felszeletelem.
Ha a krumpli kihűlt, megpucolom és felkarikázom. A tojást szintén. A tepsit kivajazom és elkezdem rétegezve belerakni a hozzávalókat. Ha elfogytak az alapanyagok, felöntöm tejszínnel és sütőben 170 fokon megsütöm. Mielőtt teljesen megsülne, kiveszem a sütőből, megkenem tejföllel, reszelt sajtot szórok a tetejére és pirulásig folytatom a sütést.
3 megjegyzés:
Ez így nagyon tetszik,mert a kolbászos verziót nem igazán szeretem :)
(pedig eszek húst :))
Nagyon szuper ötlet! Ki fogom próbálni!
Köszi!
Boldog karácsonyt kívánok!
Megjegyzés küldése