2009. december 20., vasárnap

Almás-sajtos rakott burgonya


Hozzávalók: Mennyiségeket nem írok. mert tepsi függő


Burgonya -trappista sajt- alma-tejszin- tejföl- tojás-só


Elkészítés: A krumplit megmosom és héjastól megfőzöm. Amíg fől addig a tojást oda rakom főni, vékony karikára szeletelem az almát és a sajtot is felszeletelem.


Ha a krumpli kihűlt, megpucolom és felkarikázom. A tojást szintén. A tepsit kivajazom és elkezdem rétegezve belerakni a hozzávalókat. Ha elfogytak az alapanyagok, felöntöm tejszínnel és sütőben 170 fokon megsütöm. Mielőtt teljesen megsülne, kiveszem a sütőből, megkenem tejföllel, reszelt sajtot szórok a tetejére és pirulásig folytatom a sütést.

3 megjegyzés:

andi írta...

Ez így nagyon tetszik,mert a kolbászos verziót nem igazán szeretem :)
(pedig eszek húst :))

Andi írta...

Nagyon szuper ötlet! Ki fogom próbálni!
Köszi!

Andi írta...

Boldog karácsonyt kívánok!