2009. december 9., szerda

Székelykáposzta gabonagömböccel


Hetek óta nem hagyott alább a székelykáposzta utáni vágyódásom. Soha nem csináltam még, és nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű étel. A húst gabonagömböccel pótoltam. Olyan jól sikerült, hogy szinte egy nap alatt elfogyott.
Hozzávalók:1 kg savanyúkáposzta-1 gabonagömböc-1 nagyobb fej hagyma- 3 babárlevél-1 nagy doboz tejföl-olaj-pirospaprika
Elkészítés: A káposztát jól átmosom és egy nagy fazékba rakom. Olajat öntök alá és kicsit megpárolom. Ha már egy picit összeesett beledobom a babérleveleket, vizet öntök alá, hogy ellepje és puhára főzöm. Közben kockára vágom a hagymát és a gömböcöt. Pörkölt alapot készítek, bele rakom a gömböcöt felöntöm vízzel, picit sózom. Tényleg csak picit mert a gömböc is sós. Kb 20 perc alatt készre főzöm. Hozzáöntöm a káposztához a tejföllel együtt és fedő alatt jól összepárolom.

Nincsenek megjegyzések: