2010. január 24., vasárnap

Csicseri- saláta

- Hozzávalók 2-3 főre: 1 doboz (400g) konzerv csicseriborsó -1/2 kígyóuborka- 1 paradicsom- 1 kaliforniai paprika- 1/2 fej lilahagyma
Az öntet hozzávalói: 2-3 ek. olivaolaj- 1/2 citrom leve- 1 kávéskanál méz- 2 ek aprított petrezselyem- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A csicseriborsót leszűröm, folyó víz alatt átmosom. Az uborkát hosszában ketté vágom, kimagozom és kb fél centis darabokra vágom. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát kockára, a hagymát pedig vékony szeletekre vágom. A feldarabolt zöldségeket és a csicseri belerakom egy tálba és óvatosan összekeverem. Jöhet az öntet. Egy kisebb tálban összekeverem az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a citrom levét. Ráöntöm a salátára és összekeverem. Fogyasztás előtt érdemes legalább fél napot hűtőbe rakni, hogy az ízek összeérjenek.

3 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Szép színe van!

Bettyó és Maya írta...

Az íze sem volt utolsó:-)

Wise Lady írta...

Csicseri használattal rosszul állok. Ez a saláta olyan kívánatos!