2009. május 24., vasárnap

Epres piskótatekercs


Ez volt a desszert.

Hozzávalók:

-3 tojás

-3 evőkanál víz

-10 dkg nádcukor

-fél zacskó sütőpor

-1 csomag vaniliás puding

-5 dl tej

-25-30 dkg eper

-sütőpapír

Elkészítés:

A tojások fehérjét, a 3 evőkanál vizet és a cukrot alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját és a sütőport. Alaposan összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük. Ha kész, feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Addig a fél liter tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot. Megkenjük vele a piskótát, megszórjuk a feldarabolt eperrel és feltekrjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd alufóliába tekerve berakjuk kb 2-3 órára a hűtőbe. Fogyasztás előtt daraboljuk.

1 megjegyzés:

Timi és Blanka írta...

Ez is írtó szép lett! MIlyen ügyes vagy ...