Azért galuskával mert így legalább a Maya is jól lakik vele.
Hozzávalók:
-1 fej hagyma
-3 répa
-2 fehérrépa
-2 marék zöldborsó
-20 dkg gomba
-petrezselyem
-2dl tejszín
-1 ek liszt
-1 babérlevél
-tárkony só
-1-2 leveskocka
1 citrom leve
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, olajon megpirítom, majd hozzáadom a feldarabolt zöldségeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadok egy v. két zöldségleveskockát, egy babérlevelet, sót és fépuhára párolom. Közben a tejszínből és a lisztből habarást csinálok és hozzáadom a citrom levét is. Ha a zöldségek megpuhultak, felöntöm még vizzel. Ha felforrt, szűrőnk keresztül behabarom. Beleszaggatom a galuskát, hozzáadom a tárkonyt, leveszem a tűzről, majd lefedem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése