2009. május 27., szerda

Töltött padlizsán ahogy Én szeretem


Valami töltött, de mégis könnyű ételre vágytam. Az aldiban találtam rá a nagyon szép és megfelelő méretű padlizsánokra.

Hozzávalók:

3-4 db közepes padlizsán-2-3 szem burgonya (lehet helyette rizs, köles, pirítot kenyérkocka)- 2 fej hagyma-2-3 gerezd fokhagyma3db paradicsom- 10-15 dkg reszelt sajt-bazsalikom- só-bors-olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan megmosom, majd hosszában ketté vágom. Késsel vagy kanállal kivájom a belsejüket, úgy hogy egy pici pereme azért maradjon. Olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom az apró kockára vágott padlizsánt és a fokhagymát. Sózom, és kb 10-15 percig párolom. Közben a krumplit meghámozom, kockára vágom és megfőzöm.Ekkor hozzáadom a paradicsomot, bazsalikomot, a villával összetört burgonyát és még további 5 percig párolom őket. Ha kell még sózom. A tölteléket belekanalazom a padlizsánokba, tetejüket megszórom reszelt sajttal és a 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

3 megjegyzés:

Timi és Blanka írta...

De jól hangzik ez is. A krumpli jól megpuhul így? Elég neki ennyi idő?

Bettyó és Maya írta...

Uh! Köszönöm az észrevételt.Nem írtam le a receptbe, hogy a krumplit meg kell főzni:-)
Azonnal korigálom:-)

Timi és Blanka írta...

Látod én figyelek :-)))))) Olyan leszek itt, mint L'ecsóban Ego az ételkritikus :-))))