2009. május 30., szombat

Töltött krumpli


Cukroskata által meghirdetett VKF-re készült ez az étel, ami egyben a tegnap esti vacsoránk is lett.

Hozzávalók:

4 db nagyobb krumpli-2 szál újhagyma-4-5 szem gomba-3 ek kukorica-1/2 padlizsán-petrezselyem-só- 1 1/2 dl növényi főzőtejszin-10-15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplikat meghámozom és egészben megfőzöm. Ne főzzük túl, mert a sütőben még úgyis puhulni fog. Ha kész hosszában vágjuk le a tetejüket és ovatosan vájjuk ki a közepét. Ide fog kerülni a töltelék. a krumplitetőket és a kivájt krumplit vágjuk apró kockára. A hagymát karikázzuk és kevés olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott gombát, padlizsánt, krumplit, petrezselymet és a kukoricát sót. Pirítsuk kb 5 percig, majd pároljuk további 10 percet. Ha ez megvan, öntsük fel a tejszinel és rottyantsuk össze. Kanállal adagoljuk a krumplikba. Jénaiban süssük 180-200 fokon tetővel együtt kb 20 percet, majd szórjuk rá a reszelt sajtot és tető nélkül addig süssük még a sajt meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések: