2010. február 26., péntek

Csokoládés pavlova


Amikor először hallottam erről a desszertről,elképzelésem sem volt róla, hogy tojásfehérjéből ilyen finomságot lehet varázsolni. Egy próbát megér gondoltam. Nem igazán rajongok a csokis dolgokért, de ezt a pavlovát apukám szülinapjára készítettem,Ő pedig szereti a csokis dolgokat. Ezért lett az első pavlovám csokis:-)
Több receptet is elolvastam, aztán összeállítottam a nekem megfelelőt.
Hozzávalók:4 db tojásfehérje- 20 dkg porcukor- 2 ek nádcukor- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)- 1 ek étkezési keményítő- 1 ek ecet- csipet só- 2 dl tejszín (én növényit használtam)
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 150 fokra. HA legkeverésest használunk akkor csak 130 legyen. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdem kemény habbá verni. Közben apránként hozzáadom a poré sa nádcukrot. A habot addig verem, amig jó kemény és fényes nem lesz. Hozzáteszem nekem nem sikerült olyan kemény habot produkálnom mint amilyen mindenhol le van írva. VAlószínű kicsi teljesítményú a robotgépem.
Ha kellőképpen kemény a habom, akkor belekeverem a kakaóport a keményítőt és az ecetet. Egy tortaforma aljára fóliát rakok, amit vékonyan megkenek olajjal. Erre kerül a hab. Bármien formával próbálkozhatunk, de legalább 5 cm magas legyen. Én maradtam a klasszius tortaformánál. A sütő hőfokát leveszem 130 fokra. Ha legkeveréses akkor 110-re és 75 perc alatt készre sütöm a tortát. Közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Ha kész kinyitom a sütőt és hagyom kihűlni. Tálaláskor a habbá vert tejszínnel díszítettem.

5 megjegyzés:

Vera írta...

Szia!
Szeretnék neked e-mail-t küldeni, de nem találok címet. Kérlek, a vegavera(kukac)citromail.hu címre küldd el a címed! Köszönöm!
Vera

Wise Lady írta...

Gyönyörű a torta és a kép!

Bettyó és Maya írta...

Köszönöm:-)

Bettyó és Maya írta...

Vera!Elküldtem a címem. remélem megkaptad

Vera írta...

Igen, köszönöm! Egy kör-emailt fogok küldeni, és már csak 1 címet várok hozzá, remélem holnap megérkezik :)