2010. február 27., szombat

Török pizza


Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt- 2 dkg élesztő- 2 ek tejföl- 1.5-2 dl langyos tej- 1 teáskanál cukor- 3 kávéskanál cukor
Tölteléknek:sajt- tejföl-gomba-tojás-sajt (bármit rakhatunk rá amit megkívánunk.

Elkésztés: a tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe rakom és dagasztom. Langyos helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt a tészta, alaposan átgyúrom és 4 egyenlő részre osztom. a tésztákat oválisra nyújtom és a szélét körbe-körbe felpöndörítem, majd a két végét összecsípem. A tésztákat megkenem tejföllel, rárakom a gombát és a kockára vágott sajtot. 150-160 fokon kb 12-15 percig sütöm, majd ráöntöm a felvert tojást. Visszarakom a sütőbe és kb 10 perc alatt készre sütöm.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

JObban néz ki mint a Szerájban :)

Bettyó és Maya írta...

Köszi Bianka!
Az ize is elég szerájos volt:-))

Bianka írta...

Nézz be kérlek a blogomba vár ott rád valami :)

KryaSpirit írta...

Mindig szemezek ezzel a török pizzával a töröknél. A tiéd is jól néz ki, legközelebb kipróbálom. Köszönöm, hogy olvasóm lettél!:))

Noémi írta...

Rád találtam és örülök, nagyon jól néznek ki a kaják, alig várom kipróbáljam. Holnapra tervezem a pizzat, mivel én is rengetegszer készitek, de igy még nem próbáltam. Egy kis tipp: a felcsavart szélében nagyon finom ha sajtot teszünk, és úgy csavarjuk fel. Én a rendes pizzat igy készitem, és nagyon izletes (USA-ban ettem igy) További jó főzést sütést.