2009. május 21., csütörtök

Epres tejberizs




Végre-végre- végre! Itt az eperszezon! Nagyon szeretem ezt a fantasztikus gyümölcsöt. Gondoltam Maya is szeretni fogja mert a minap a piacon lelkesen mutogatott az eper felé, hogy
-Epi, epi, kérsz
Szoval megvettük az epit, hazajöttünk és nem ettünk belőle, mert a kisasszony csak fanyalgott és kiköpte. Pedig nagyon finom édes volt.
Ezért gondoltam epres tejberizst csinálok belőle, mert a tejberizst szereti.
Hozávalók:
-20 dkg rizs
-2-3 evőkanál cukor (nálam nád)
-1 cs vaniliáscukor
-3 dkg vaj
-1-2 káváskanál fahéj
-5 dl tej
-2 dl tejszín (nálam növényi. egészségesebb, olcsóbb és finomabb mint a hagyományos)
-30-35 dkg eper
Elkészítés:
A rizs jól megmosom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a vajat és addig főzöm míg fel nem szívja a vizet. Ezután hozzáöntöm a tejet, fahéjat, cukrot és közepes lángon folytonos kevergetés mellett puhára főzöm. Miután kihűlt, hozzá adom a feldarabolt epret, habbá verem a tejszínt, ( cukor nem kell bele mert ebben a tejszinben van) és egymás után ovatosan a rizsez keverem. Pohárba vagy tálkába adagolom és fogyasztásig a hútőbe rakom. Akkor a legjobb ha legalább egy napig állt a hűtőben.



















2 megjegyzés:

mayertimi írta...

Először is gratulálok az új főzös bloghoz :-)) Ügyes vagy, hogy ilyen szép, guszti és biztos finom is ... tejberízst készítettél. ÉN is imádom a tejberízst, még talán jobban mint a grízes változatot.

Tetszik a blog dizájnja, jó a háttér. Szupi...szupi...szupi

Sok-sok puszika

mayertimi írta...

Ja még valami, képzeld már én is akartam ilyen szép hátteret Blanka blogjára csinálni, de valamiért nem engedi, mert a címet: the cutest blog on the block.com - nálad a bal felső sarokban található szöveget beteszi a bejegyzésbe. Ez persze tökre zavaró. Ezt be kell valahol állítani? Vagy nálad ezzel nem volt gond?