2009. május 27., szerda

Hagymás paradicsomos focaccia


A recept Dolce Vita oldaláról származik. Első ránézésre rögtön elnyerte a tetszésemet. Picit alakítotam a recepten és nem csalódtam amikor elkészült. A kelesztéshez sehol nem találtam megfelelő meleget, így a kocsiban kelesztődött mert ott jó meleg volt.

Hozzávalók a focaccia tésztához:

-40 dkg tönköly fehér liszt-10 dkg durum liszt-3,5 dl víz- 7 g szárított élesztő- 1 evőkanál méz- 2 evőkanál olivaolaj- só

Feltét:

4 szem paradicsom- olivaolaj- só- 4 kisebb fej hagyma

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból gyúrjunk ruganyos tésztát, kelesszük 2*2 órát, közben egyszer gyúrjuk át. (nekem 2 szer 1 órát kelt, de így is tökéletes lett) A paradicsomokat vágjuk negyedbe, majd szeletekre, ha nagyon leveses fajtánk van, akkor sózzuk le a felvágott paradicsomokat és szűrőbe tegyük csöpögni kb. fél órát. A hagymát is negyedeljük fel és olivaolajon enyhén pirítsuk le, majd pároljuk 5-10 percig. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, a kinyújtott tésztára felváltva helyezzünk paradicsom- és hagymacikkeket. Olívaolajjal locsoljuk meg a focaccia tetejét és kb. 15 perc alatt süssük készre.

6 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez gyönyörű.

Bettyó és Maya írta...

Köszönöm:-)

mayertimi írta...

De ku.va jól néz ki :-))) Olyan éhes lettem, mindjárt kenek egy vajas kenyeret :-)))))))))))

mayertimi írta...

Házhozszállítást nem vállalsz???

Bettyó és Maya írta...

Házhozszállítást sajna nem, de ha cicó meggyógyult akkor jól meglátogattok minket, én pedig sütök- főzök valami finomat. Jó???

mayertimi írta...

JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
Már alig várom :-))) Vigyázz szavadon fogunk :-)))))))))