2009. május 29., péntek

Tejszines szines tészta


Extra gyorsan elkészíthető ebédre volt ma szükségem, mert igencsak nyűgösen telt a délelőttünk. A tésztáról amiből csináltam, csak annyit, hogy jó pár hete szemezgetek vele az Auchanban, de úgy gondolom 700 ft nem kevés pénz egy zacskó tésztáért ezért nem vettem eddig. Most viszont leárazták 260 ft-ra. Három félét is vettem gyorsan belőle.

Mártás hozzávalói:

2 dl növényi főzőtejszín-1/2 cukkíni-3-4 fej gomba-2 szál újhagyma-só-bazsalikom-rozmaring-oregánó-1 ek natúr vegamix(só és mindenféle káros dolog mentes ételízesítő. Dm-ben szoktam venni)-fokhagyma(elhagyható)

Elkészítés:

A tésztát odarakom főni. A hagymát karikára, a cukkínit és a gombát pedig apró kockára vágom. Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáadom a gombát, a cukkínit, a fűszereket, az ételízesítőt és a sót. Pár perces pirítás után kevés vizet öntök alá és további 10-15 percig párolom. Ekkor hozzáöntöm a tejszínt összerottyantom és már kész is. Közben a tészta is megfőtt. Tálaláskor szórhatunk rá sajtot is.

4 megjegyzés:

mayertimi írta...

Ez a tészta nekem is tetszik, majd én is megnézem az Auchanban :-)

Én fokhagymát lehet nem hagynám ki, mostanában nagyon rávagyok gerjedve a fokhagymás ételekre, imádom az ízét :-))

Csak egy hozzávalóval állok itt hadilábon és az a gomba. De ez is változó, attól függ, milyen és hol van. Pl. pizzán megeszem, apróra vágva. Meg a gombapörköltet is megettem anyunál. De pl. a rántott gombát, ahol bele kell harapni egy úgymond egész gombába ... hmmmm hát konkrétan a szőr fel áll a karomon :-)) Terhességem óta nem bírom ...

mayertimi írta...

Ja, a kép továbbra is zseniális:-))

Fotósuliban tudunk segíteni, ha kell beprotezsálunk, de anélkül is menni fog :-))) asszem jár valami ismerőse most a Kornélnak ... tőle érdeklődjetek, hogy milyen, tetszik-e neki ... stb.
A Néder Attila az első turnosban volt, a Mészáros Tomi a másodikban és nagyon meg voltak elégedve ... színvonalas a tanítás! Csak egy kicsit húzós időben és nagyon intenzív, szóval Mayával nem tudom ki lenne :-((
A suli az Ó utcával párhuzamosan a Révaiban van.

JD írta...

Gyönyörű a blogod, gratulálok hozzá! :)

Bettyó és Maya írta...

köszönöm szépen JD