2009. május 22., péntek

Túrós pogácsa


A pogi az mindíg jól jön. Legyen az kirándulás, kerti, vagy nem kerti party, játszóterezés, tv nézés...stb

A receptet a mindmegettéről néztem.

Eredetileg mindenből 25 dkg ír, de nekem fél kg túróm volt itthon.

Hozzávalók:

-50 dkg túró

-50dkg lisz

-50dkg margarin

-3 kiskanál só

-10dkg reszelt sajt

-1 db tojássárgája

Két tepsire való lesz belőle.

Elkészítés:

A hozzávalókból a sajt és a tojás kivételével, közepesen ragadós tésztát gyúrok. Ha nagyon ragadna akkor kevés lisztet lehet még hozzárakni. A túrót érdemes villával áttörni. Ha kész a tésztánk, akkor cipót formázunk belőle és fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.

Ha kipihente magát a tésztánk, akkor lisztezett gyúródeszkán újnyi vastagra nyújtuk, megkenjük a tojás sárgájával, megszórjuk reszeltsattal és pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. Én légkeveréses programon sütöttem. Akkor jó ha szép aranybarna.


2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szia, Most találtalak meg a gasztro.hu- n keresztül.

Nagyon jó blogozást kívánok, érdeklödve várom a folyatatást. Szép képeket csinálsz.

Cukroskata írta...

Nagyon jól néz ki :-)