2009. május 28., csütörtök

Kifli


Soha nem sütöttem még kiflit, de régóta gondolkodom rajta. Maya oda van érte a férjem és én pedig nagyon szeretjük. Vére találtam egy nagyon egyszerű receptet, hát gondoltam hajrá!!!

Hozzávalók:

12-13 dl tönköly fehér liszt (ez kb 90-100 dkg lisztnek felel meg)-14g szárított élesztő vagy 5 dkg friss-5 dkg margarin-5 dl tej-3 tk só-1ek cukor-1 tojás

Elkészítés:

Én most csak az alapanyagok feléből sütöttem. A margarint felmelegítem, bele a tejet és összekeverem az élesztővel, cukorral és a sóval. Összedolgozom a liszttel szép egyenletesre és hagyom 30 percet pihenni, nem huzatos helyen. Közben beindítom a sütőt, 225 fokra teszem alul-felül. Aztán mikor megvan a kelesztés akkor csinálok a tésztából 3 labdácskát, kiszakítom , és kinyújtom kerekre mint egy pizát és négyfelé vágom mint egy tortát és a szélessebb felénél befelé hajtogatom kifli alakúra. Egy pizzából lesz 4 db, lehet kisebbeket is csinálni , de akkor oda kell figyelni a sütésnél . Sütőlapra teszem, megkenem tojással, magokat vagy sajtot szórok rá, kicsit pihentetem és megsütöm. Hogy még egyszerűbb dolgom legyen, kennyérsütővel dagasztottam meg a tésztát.

4 megjegyzés:

nana írta...

szia, siccike ajánlásával találtam ide, és nagyon tetszik a blogod!
(és ismerős a felállás, csak - egyelőre - még gyerkőc nélkül :)

mayertimi írta...

Szia!
De ügyes vagy ... úgy irigyellek, hogy ilyen finomságok sütésére is van időd. Én is főzök mindennap, de ezekre most még nincs energiám.
Gratulálok.
És finom lett, jó lett?
Azt a fotót te csináltad?
Mert tök jól néznek ki a kiflik.

Bettyó és Maya írta...

Szia Timike!
Amikor a Maya alszik akkor alkotok általában és egyre jobban élvezem. A képeket eddig mindet én csináltam és szerintem szükségem lesz majd rá, hogy elmenjek fotosuliba.
Jó lett a kifli, de bevallom ettem már finomabbat is. Most találtam egy vajaskifli receptet ami elég jól hangzik. Hétvégére tervezem kipróbálni:-)

mayertimi írta...

Sejtettem, hogy Te csináltad a képeket, mert látom a Bettyó vízjelet rátetted ;-)) Nagyon helyes, ha már ilyen ügyi vagy, ne csenjék el :-))))

Egyébként írtó népszerű ez a blog, napi majdnem 100 látogató!
Mégegyszer csak gratula, és határozottan látszik hogy élvezed csinálni! Ezért is jó nézni :-)))