2009. június 16., kedd

Málnás-öntött túrós


Tegnap este túrós tészta volt a nálunk a vacsora, ezért nem kevés túró árválkodott a hűtőben. Mindenképpen valami nagyon könnyű és nagyon gyors édességet szerettem volna belőle készíteni. Addig keresgéltem a neten amíg bele nem botlottam a mindmegettén ebbe a receptbe. Annyira gyorsan elkészíthető, hogy szerintem a megfelelő recept megtalálása tovább tartott mint elkészíteni az én öntött túrósomat.

Hozzávalók:

3 tojás(én csak kettőt tettem bele)-50 dkg tehéntúró-5-6 kanál cukor(nád)-1 cs vaniliás cukor-1 nagy doboz tejföl-5 ek búzadara-30-35 dkg málna

Elkészítés:

A hozzávalókat óvatosan összekeverem. A málnát rakom bele utoljára. Vajazott morzsázott tepsibe vagy tortaformába öntöm és 180 fokon készre sütöm. Ha kicsit megpirult a teteje akkor készült el. kb 30-35 perc.

7 megjegyzés:

mayertimi írta...

Szia!
És milyen lett? Finom? Nem lesz savanyú?
T.

Bettyó és Maya írta...

Isteni lett Timike! savanyúságnak nyoma sincs! Próbáld ki.Ha nem málnát raksz bele hanem almát barackot v banánt, akkor még Banga is ehet belőle.-)

Claudia írta...

Húúúú, ezt én már követni sem tudom! Jobbnál-jobb recepteket teszel fel, mindig megfogadom, hogy na ezt megcsinálom, és már jön is a következő finomság anélkül, hogy az előzőt elkészítettem volna!
Timi! Ha sétáltok a cuki felé, vegyél egy szelet málnás-túrós sütit, isteni! Nem savanyú, de nem is az a "gej" édes a málna miatt. Hmmm....valahogy a brokkoli főzelék itt előttem nem is olyan ízletes :-)

mayertimi írta...

Na ezt kipróbálom, mert minden "alkatrész" meg van hozzá :-))

makiság írta...

Megsütöttem, nagyon finom, nagyon egyszerű, kellemesen savanykás és nagyon nagyon málnás ízű-illatú süti.

Wise Lady írta...

Nagyon szép lett, és ez tuti párosítás, fincsi.

Rózsa írta...

Mekkora tepsiben sült ez a finomság?