Most pont ez történt. Epres kosárkákat szerettem volna készíteni. El is készítettem, de, hogy úgy mondjam a kosárka kibélelése a tésztával, némi gyakorlás után kiabál. Szóval van most jó sok csúnya kicsi kosárkám és pár nagy korongom. A töltelék az jó lett és a tészta is finom, csak hát nézhetne ki szebben is. Ha valakinek van valami tuti technikája kosárka kibélelés terén, hát megköszönném ha megosztaná velem.
Hozzávalók a linzer tésztához:
-30 dkg liszt-2 tojás sárgája- fél z. sütőpor-15 dkg puha margarin-1 ek tejföl
Hozávalók a töltelékhez:
-25 dkg túró-15 dkg mascarpone sajt-10 dkg porcukor(nálam nád)-fél citrom reszelt héja-2 ek tejföl-kb 15 szem eper-2kk vaniliaaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órára berakom pihenni a hűtőbe. Közben az epret megmosom, feldarabolom és az összekevert töltelékhez keverem. Az olvasztott vajjal kikent kosárkákat kibélelem a tésztával és előmelegített 170-180 fofkos sütőben kb 15 perc alatt megsötöm. Ha kész belekanalazom a tölteléket. Fogyasztásig hűtőbe rakom.
6 megjegyzés:
Én úgy csináltam, hogy jó vékonyra kinyújtottam a tésztát, kiszaggattam egy széles pohárral, és belenyomkodtam a formába. Olyat is hallottam hogy száraz babbal kell megtölteni és akkor nem jön fel a tészta... De szerintem így is gusztusosak! :)
Szerintem így is nagyon szép lett! És ahogy olvastam a hozzávalókat, biztos nagyon finom is! :-)
Köszönöm a segítséget!
Legközelebb kipróbálom
Szia, szerintem a sütöpor miatt kelnek meg ennyire. Valamiért azt gondolom, hogy ennek a vajas tésztának nem feltétlenül kell sütöpor, talán próbáld ki anélkül, oszt meglássuk... Amúgy osztom az elöttem szólók véleményét, szépecskék ök így is!!!
És finomak!!!!Tanusíthatom!!!!
Szerintem jól néz ki:-))
Megjegyzés küldése