2009. június 3., szerda

Van úgy, hogy nem sikerül


Most pont ez történt. Epres kosárkákat szerettem volna készíteni. El is készítettem, de, hogy úgy mondjam a kosárka kibélelése a tésztával, némi gyakorlás után kiabál. Szóval van most jó sok csúnya kicsi kosárkám és pár nagy korongom. A töltelék az jó lett és a tészta is finom, csak hát nézhetne ki szebben is. Ha valakinek van valami tuti technikája kosárka kibélelés terén, hát megköszönném ha megosztaná velem.

Hozzávalók a linzer tésztához:

-30 dkg liszt-2 tojás sárgája- fél z. sütőpor-15 dkg puha margarin-1 ek tejföl

Hozávalók a töltelékhez:

-25 dkg túró-15 dkg mascarpone sajt-10 dkg porcukor(nálam nád)-fél citrom reszelt héja-2 ek tejföl-kb 15 szem eper-2kk vaniliaaroma

A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órára berakom pihenni a hűtőbe. Közben az epret megmosom, feldarabolom és az összekevert töltelékhez keverem. Az olvasztott vajjal kikent kosárkákat kibélelem a tésztával és előmelegített 170-180 fofkos sütőben kb 15 perc alatt megsötöm. Ha kész belekanalazom a tölteléket. Fogyasztásig hűtőbe rakom.

6 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Én úgy csináltam, hogy jó vékonyra kinyújtottam a tésztát, kiszaggattam egy széles pohárral, és belenyomkodtam a formába. Olyat is hallottam hogy száraz babbal kell megtölteni és akkor nem jön fel a tészta... De szerintem így is gusztusosak! :)

Claudia írta...

Szerintem így is nagyon szép lett! És ahogy olvastam a hozzávalókat, biztos nagyon finom is! :-)

Bettyó és Maya írta...

Köszönöm a segítséget!
Legközelebb kipróbálom

Zsuzsi írta...

Szia, szerintem a sütöpor miatt kelnek meg ennyire. Valamiért azt gondolom, hogy ennek a vajas tésztának nem feltétlenül kell sütöpor, talán próbáld ki anélkül, oszt meglássuk... Amúgy osztom az elöttem szólók véleményét, szépecskék ök így is!!!

Marcipán és Frutti írta...

És finomak!!!!Tanusíthatom!!!!

mayertimi írta...

Szerintem jól néz ki:-))