2009. június 10., szerda

Fekete-fehér koszorú


Bodza oldalát olvasgatva botlottam bele ebbe a keksz jellegű, nagyon egyszerű és isteni finom sütibe. Nem is vártam sokáig az elkészítésével:-)

Hozzávalók:

75 dkg liszt-37 dkg vaj-3 tojás-15 dkg porcukor(nálam nád)-3 cs vaniliáscukor-6 ek kakaópor-3 ek tejszín-rumaroma-3tk sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrok és ketté osztom. Az egyik tésztába belegyúrom a rumaromát, a másikba pedig a kakaóport és a tejszínt. Ha ez kész, akkor kb egy órára hűtőbe rakom. Majd kis golyókat formálok, a golyókból pedig hengereket és öszetekerem. 180 fokos sütőben kb 15 prcig sütöm. Ne süssük túl mert kemény lesz.

6 megjegyzés:

mayertimi írta...

Hmmm ez nekem is nagyon tetszik. Ezt szerintem én is megcsinálom. Csak rum aromát kell beszereznem :-))

Ma nagyon konyhatündér voltam, mert a szokásos főzés mellett csináltam padlizsánkrémet. Már alig várom, hogy vacsizzunk :-))

Claudia írta...

Nekem is nagyon tetszik, szerintem tuti én is kipróbálom. Nemcsak finom lehet, hanem nagyon jól is néz ki. Timi! Van rumaromám, vigyek le? (Ja egyébként én holnap házi baileyst készítek-remélem jól sikerül) :-)

Bettyó és Maya írta...

Sziasztok!
Na a padlizsánkrém nekem soha nem sikerül, pedig nem egy bonyolult kaja. Csinálhatnánk legközelebb azt, hogy én viszem a kiflit, Te meg csinálsz krémet:-)

Bettyó és Maya írta...

ja! Claudia meg szolgáltathatná a piát:-)

mayertimi írta...

OK :-) én benne vagyok ...
Kicsit bajban voltam a padlizsánkrémmel én is, mert a recepttár végtelen, ahány ház annyi szokás/annyi féle recpet. De nekem az anyuféle jön be így vöröshagymásan csináltam és nem fokhagymásan. Szerintem fini lett :-)

Menyu75 írta...

Megsütöttem, nagyon finom!! :)