Bodza oldalát olvasgatva botlottam bele ebbe a keksz jellegű, nagyon egyszerű és isteni finom sütibe. Nem is vártam sokáig az elkészítésével:-)
Hozzávalók:
75 dkg liszt-37 dkg vaj-3 tojás-15 dkg porcukor(nálam nád)-3 cs vaniliáscukor-6 ek kakaópor-3 ek tejszín-rumaroma-3tk sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok és ketté osztom. Az egyik tésztába belegyúrom a rumaromát, a másikba pedig a kakaóport és a tejszínt. Ha ez kész, akkor kb egy órára hűtőbe rakom. Majd kis golyókat formálok, a golyókból pedig hengereket és öszetekerem. 180 fokos sütőben kb 15 prcig sütöm. Ne süssük túl mert kemény lesz.
6 megjegyzés:
Hmmm ez nekem is nagyon tetszik. Ezt szerintem én is megcsinálom. Csak rum aromát kell beszereznem :-))
Ma nagyon konyhatündér voltam, mert a szokásos főzés mellett csináltam padlizsánkrémet. Már alig várom, hogy vacsizzunk :-))
Nekem is nagyon tetszik, szerintem tuti én is kipróbálom. Nemcsak finom lehet, hanem nagyon jól is néz ki. Timi! Van rumaromám, vigyek le? (Ja egyébként én holnap házi baileyst készítek-remélem jól sikerül) :-)
Sziasztok!
Na a padlizsánkrém nekem soha nem sikerül, pedig nem egy bonyolult kaja. Csinálhatnánk legközelebb azt, hogy én viszem a kiflit, Te meg csinálsz krémet:-)
ja! Claudia meg szolgáltathatná a piát:-)
OK :-) én benne vagyok ...
Kicsit bajban voltam a padlizsánkrémmel én is, mert a recepttár végtelen, ahány ház annyi szokás/annyi féle recpet. De nekem az anyuféle jön be így vöröshagymásan csináltam és nem fokhagymásan. Szerintem fini lett :-)
Megsütöttem, nagyon finom!! :)
Megjegyzés küldése